Fakta og bruk

Din DUS-T skjorte er laget for å sitte godt inntil kroppen slik at den tåler all juling den får. 
Gjennom en hel arbeidsdag vi masken i gjennomsnitt bli tatt av og på rundt 20 ganger, så vi har tatt dette med i betraktning under designfasen.

En tettsittende passform vil gi den beste beskyttelsen mot støv og rusk, og forhindre at dette kommer inn i masken.

Løse klær er ikke anbefalt når en jobber med roterende maskiner siden de lett kan henge seg opp og tvinne seg inn i maskinen og skade brukeren. Skulle du alikevel trenge litt løsere passform kan du bare strekke litt i skjorten. 

Før du tar på eller legger masken tilbake i kragen, sørg for at hendene er rene og fri for støv/smuss som kan komme inn på innsiden av masken og føre til at du puster inn støv når du tar den på.

Når du tar på DUS-T ansiktsmasken, bruk pekefingeren til å folde ut neseflippen på masken og trekk den godt over nesen. Dra så sakte ned masken til neseflippen legger seg fint på neseryggen.
Øre festene vil sikre at masken ikke faller ned mens du bruker masken.
 
Hvis du jobber i områder der det er krav til ekstra beskyttelse fra støv og du ikke har filter, fukt masken i litt vann. Dette vil føre til at masken blir enda tettere, og hjelpe å stoppe det fine støvet.
 
Når du ikke lenger trenger masken, rull den over seg selv med innsiden ut ca 3 ganger, ta så tak i kragen med pekefinger og tommel og dytt masken inn i kragen med de andre fingrene. Dette vil holde masken ren til neste gang du trenger den. 
 
Hvis DUS-T masken blir skitten innvendig, stop bruk og gå over til alternativ beskyttelse til du får vasket skjorten. DUS-T skjorten er laget for å redusere mengden av støv og andre luftbårne irritasjoner som blir innhalert iløpet av en dag. Det er brukerens ansvar å sjekke om det er behov for ekstra beskyttelse. 


Bruk av DUS-T uten ekstra filter.


Landbruksarbeid, skogsarbeid, hagearbeid, bygg og anleggsarbeid, arbeid på/med loft, kjeller, gips og andre jobber som ikke stiller krav til spesifikk beskyttelsegrad.

Er også utmerket ved pollenallergi og andre plager som som er forårsaket av små partikler.

 
Bruk av DUS-T der ekstra filter er anbefalt.

 
Skjæring av betong, knusing av stein, gruvearbeid, innendørsområder med dårlig lufttilførsel, røykfulle områder hvor luftkvaliteten er tvilsom og arbeid med spesielle rengjøringsmiddler.

Bruk DUS-T masken med fornuft.

Situasjoner der DUS-T ikke anbefales.

Områder som krever bruk av luftrensing eller oksygenmatet maske.

 
Behandling av asbest og andre uidentifiserte/giftige materialer.
 
I situasjoner der det er krav til spesifikk beskyttelse for å overholde lover og regler.
 
Arbeid med flytende forurensninger som krever ekstra beskyttelse som skjold for å forhindre sprut.
 
Områder det er kjent at det er biologisk farlig materiale inkludert gass, flytende vesker og andre skadelige stoffer.